kulturkritik.se raderad av Loopia

Följande meddelande skickades ut av kulturkritik.se 15 april 2014 och återges här dels för att ligga uppe medan återställandet av sidan pågår men också som information till våra läsare om vad som hänt.

Pressmeddelande

Goddag.

Med viss sorg kan vi rapportera att nätsidan kulturkritik.se med tillhörande databas raderats av Loopia, webbhotellet vi nyttjat sen 2010. Att de först stängde ner sidan har vi ingen synpunkt på då vi var sena med inbetalningen av årshyran. Då vi märkte misstaget, ännu i januari, hörde vi av oss till Loopia och betalade hyran. Vi fick beskedet att sidan skulle öppnas igen men av misstag raderade de istället databasen. Mer än tre års arbete försvann och tvärtemot från vad Loopia påstår ingår i deras tjänst fanns ingen backup att tillgå.

Som kompensation erbjöd Loopia tre månaders gratis hyra motsvarande 250 kronor. Efter påtryckningar från vår sida kunde de tänka sig att bjuda på ett år gratis – av en produkt som inte höll vad den lovade.

Kulturkritik.se har i tre års tid verkat för en alternativ djuplodande och seriös kritik. Vi har uppmärksammat och lyft ambitiösa och utmanande böcker och föreställningar, som gängse media behandlat nedlåtande eller förbigått, verk av bland andra författaren Helena Granström och teatergruppen Institutet. När det gällt mer populära och uppmärksammade verk har vi sökt fördjupning och förståelse istället för en snabbt avklarad bedömning med förenklande etiketter och betygssiffra – som i analyser av ”Apflickorna” och ”Till det som är vackert”.

Istället för att förminska läsare och tro att de orkar 1200 tecken eller däromkring har vi brett ut oss, till emellanåt uppseendeväckande längder. 25 sidors kritik av en recension i Sydsvenskan gav förbluffande många läsare. Institutionsteatrars dramaturgiat har använt våra texter som diskussionsmaterial, liksom undervisande retorikfilosofer i Lund. Senast var det Prousts ”På spaning efter den tid som flytt” som fick sig en och två omgångar lagom till hundraårsjubileet i november. Vi var i färd med att publicera en Proust- och kulturkritik-läsares fotografiska kommentar till ”På spaning” då sidan stängdes ner.

Vi har bestämt oss för att försöka återställa materialet och starta upp sidan ånyo men hos annat webbhotell. Men arbetet med detta kommer ta lite tid.

PS. Om någon händelsevis skulle ha en text från kulturkritik.se sparad i något format är ni hjärtligt välkomna att skicka den till oss,

kritiska hälsningar

kulturkritik.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *